"Fiţi, dar, voi desăvârşiţi precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârşit este".


Matei 5:48

joi, 7 iulie 2011

Ierarhii spirituale

Astăzi vreau să vorbesc despre un subiect pe care l-am mai abordat în această carte şi pe care, aseară l-am înţeles. De fapt, mi s-a revelat. Am să încerc să fac şi un desen, aşa încât înţelegerea să fie mai uşoară, dar până atunci trebuie să vizualizaţi un sistem piramidal. Vom începe de sus în jos.
Cel mai de sus nivel la care am avut cumva acces este Fiu de Dumnezeu. Trebuie specificat ca sunt niveluri superioare dar despre care nu avem nicio informaţie. Mi-e greu să ajung cu mintea la acel nivel. De fapt este ca şi cum ai pleca în spaţiu, undeva între galaxii şi ai încerca să îţi dai seama ce oră este.
Luăm aşadar în calcul pe cea mai de sus treaptă, treapta Fiul de Dumnezeu. Este Iisus. Şi mai sunt şi alţii. El este Cel care coordonează întreg Sistemul Solar. Sub El, urmează trepte imediat inferioare, sunt Dumnezeii guvernatori ai planetelor. Aşadar sunt atâţia Dumnezei câte planete sunt. Şi sunt subordonaţi direct Fiului de Dumnezeu. Acum, facem referire la Dumnezeul planetei noastre. Dumnezeul care guvernează Pământul. El este de cer zece. Sub El se află Tronurile. Care sunt un număr variabil. Nu ştiu eu şi nici nu pot şti. Poate peste câteva miliarde de ani. Şi vorbesc serios. Acum sunt cu mult mai mic şi mai nesemnificativ ca să îmi pot da seama de aşa ceva. Bun...
Sub fiecare din aceste Tronuri, se află Heruvinii. Fiecărui Tron îi este subordonat un anumit număr de Heruvimi. Nu pot ştii numărul Heruvimilor, dar trebuie că este mai mare decât numărul Tronurilor. Sub Heruvimi se află Serafimii. Fiecare dintre Heruvimi are un număr stabilit de Serafimi. Nu pot şti numărul Serafimilor, dar este cu siguranţă mai mare decât numărul Heruvimilor.
Aici, nu este foarte clar. Se pare că sub Serafimi se află Domniile. Ei comunică şi se subordonează direct Serafimilor (dar asta nu înseamnă că nu s-ar subordona de exemplu, Heruvimilor sau Tronurilor. Doar că Dumnezeu, a făcut o ierarhie.)  Fiecare Serafim are în subordine mai multe Domnii, aşa încât numărul Domniilor este mai mare decât al Serafimilor. Nu pot ştii numărul Domniilor. Sub Domnii se află Virtuţiile, sau Puterile. Mai multe Virtuţi sunt subordonate direct Domniilor, astfel încât Virtuţiile sunt în număr mai mare decât Domniile. Nu pot ştii la ce număr se ridică Virtuţiile. Mai jos de Virtuţii se află Stăpâniri. Mai multe Stăpâniri sunt subordonate direct Virtuţiilor, aşa încât numărul Stăpânirilor este mai mare decât al Virtuţiilor.
Acum, ajungem la ultima treime dintre fiinţele ce nu se mai încarnează. Să le numim generic, fiinţe angelice. Sub Stăpâniri se află Arhaii, sau Întâietorii. Mai mulţi Arhai sunt desemnaţi să servească o Stăpânire, aşa încât trebuie că Arhaii sunt cu mult mai mulţi decât Stăpânirile. Sub Arhai, se află Arhanghelii sau Arhangheloi. Ei primesc informaţii direct de la Arhai, iar numărul lor depăşeşte pe cel al Arhailor. Nu pot ştii câţi sunt la număr. Iar ultima treaptă este treapta Îngerilor sau Angeloi, sunt cei care sunt cei mai apropiaţi de noi, oamenii. Ei deservesc cumva pe Arhangheli. Aşa cum descria Dionisie Areopagitul, sunt cete de mi şi mi de Îngeri. Mai mulţi Îngeri deservesc un Arhanghel.
Aceatsta a fost ierarhia celor care nu se mai încarnează. Cu toate că unii îngeri se pot încarna. Sub acesta, există o ierarhie a celor ce se încarnează, a spiritelor de pe Pământ.
Există nouă ceruri. Al zecelea fiind cel al Îngerilor. Primul dintre cei ce nu se mai încarnează. În univers, se aud în permanenţă Legile lui Dumnezeu. Ele se propagă aşa: Dumnezeu dă o Lege, se transmite la Tronuri. Tronurile transmit mai departe la Heruvimi, Heruvimii la Serafimi. Cumva, prima triadă şi aproape toată triada de la mijloc aude direct ceea ce comunică Dumnezeu. Mai jos, Stapânirile trimit Legea către Arhai în mod direct. Ei nu pot auzi toată Legea, ci numai anumite părţi din ea, în funcţie de evoluţia fiecăror straturi. Mai jos se trimit către Arhangheli şi apoi Îngeri, care înceracă să ne transită nouă, celor înacarnaţi frânturi din această nouă Lege. Noi primim acestea sun’b formă de inspiraţii.
Cerul nouă are diferite legături cu mai multe spirite din cerul opt. Se spune că cei din cerul opt nu mai sunt obligaţi sa se încarneze. Dar nu cred asta. De ce să se oprească din evoluţie? Cei de cer opt sunt cumva deserviţi de cei de cer şapte. Ma rog, nu este vorba de o deservire în adevăratul sens al cuvântului, dar nu găsesc un sinonim. Apoi, cei de cer şase îi deservesc pe cei de mai sus, iar cei de cer cinci îi deservesc pe cei de cer şase. Apoi cei de cer patru, cei de cer trei, de cer doi. Cei de cer unu sunt cei care nu vorbesc, sunt retardaţii. Sunt cei care sunt la primele lor încarnări. Din experienţa mea, de pe la cerul şase spre în sus începe să apară empatia. Ăsta este un semn de evoluţie spirituală. Suntem câteva zeci sau sute de miliarde de suflete ce deservim acest Pământ. De fapt, sunt monade care au cateva suflete corespondente. Aşa că, cei ce se gândesc că deja fiind şapte miliarde de suflete pe această planetă şi spune că suntem mulţi, să se mai gândească.
Aşadar, stimaţi copământeni avem foarte multe de învăţat şi lung drum de făcut! Călătorie uşoară!
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu