"Fiţi, dar, voi desăvârşiţi precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârşit este".


Matei 5:48

miercuri, 16 martie 2011

Universul luminos

In anul 2009, doi cercetători americani au gasit şi demonstrat culoarea Universului. Au studiat o distanţă de câteva miliarde de ani lumină ce au cuprins aproximativ două sute de mii de galaxii. Au combinat spectrul luminii emise de aceste galaxii din spaţiul propus pentru studiu. Şi au obţinut  culoarea dominantă de bej. Da, Universul nostru este deschis la culoare. Este o nuanţă de bej care a fost botezată “lapte cosmic”. Cam un lapte cu cacao. Dar mai mult lapte, mai puţină cacao.
Deci Universul are culoarea foarte apropiată de alb. Noi vedem, într-adevăr negru când ne uităm în sus, dar dacă am ieşi în spaţiu, am trece de atmosferă, lumina universului într-o proporţie mare ar fi vizibilă. De aceea, în anii ` 70, când astronauţii americani au ieşit în spaţiu au spus că Universul este cam cu două zeci la sută mai luminos decât se vede. Şi au fost foarte surprinşi de acest lucru. Căci ei se asteptau să fie întuneric.
Revenind la americanii noştrii..
Cei doi au aflat care este culoarea dominantă a Universului în urma studierii spectrului cosmic de culori, culori pe care le-au amestecat astfel încât să fie vizibile în spectrul luminii perceput de ochiul uman. De aceea astronauţilor li s-a părut că Universul este doar cu 20 la sută mai luminos. Căci nu toată lumina este în spectrul vizibil.
Acum, două sute de mii de galaxii nu cred că sunt reprezentative pentru Univers, căci sunt calculate a fi câteva miliarde de galaxii în acest Univers, pe care oamenii de stiinţă îl consideră a fi tridimensional. Şi lumina este percepută numai pe distanţa a câteva miliarde de ani lumină. Sa nu fiu greşit înţeles cu siguranţă miliarde de ani lumină si sute de mii de galaxii este foarte mult raportat la materialismul planetei. Raportat la un om. Raportat la noi. Închipuiţi-vă că un an lumină este distanţa parcursă de lumină într-un an. Şi, gândindu-ne la viteza luminii , de 300.000 de kilometri pe secundă, un an lumină ar însemna aproximativ 9,5  mii de miliarde de kilometri. Oricum nouă ne este greu să ne gândim la o asemenea distanţă, avănd în vedere că lungimea ecuatorului este de aproximativ 40.000 de kilometri, iar distanţa de la Pământ la Soare este de aproximativ 149. de milioane de kilometri.
Revenind la cercetătorii noştrii…
Distanţa de miliarde de ani lumină şi sute de mii de galaxii este evident foarte mare şi cumva reprezentativă (prin prisma a ceea ce am prezentat mai sus). Dar, având în vedere că Universul este infinit, că sunt mult mai multe dimensiuni decât trei (dar nu este încă demonstrat de ştiinţa de astăzi), avem de-a face cu ceva cu mult mai mare decât ne putem imagina. Şi de aceea cred că la nivelul întregului Univers, lumina este mult mai multă. Şi aici este vorba numai de lumina fizică!! Dacă am mai spune şi de lumina spirituală! De cealaltă Lumină..
Mă bucur că s-a demonstrat ceva ce spiritualiştii ştiau de mult. Că suntem înconjuraţi de lumină! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu