"Fiţi, dar, voi desăvârşiţi precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârşit este".


Matei 5:48

vineri, 4 noiembrie 2011

cate ceva despre eliberare...

continuare

 Dacă stă la întuneric, de obicei perioada este mai mare, şi asta este în funcţie de sentimentele pe care le-a avut în timpul vieţii. Ne reamintim că acest corp astral este determinat de sentimente.dacă au fost sentimente de avariie, egoiste, de ură faţă de semeni, atunci, evident va sta întro zonă întunecată. Unde, trebuie spus că pe lângă întunericul de necuprins există şi alte spirite ce au nutrit aceleaşi sentimente ca şi tine. Dacă este întro zonă albă, perioada este mai mică. Aici ajungi dacă ai avut sentimente nobile de bunătate de iubire faţă de semeni, de într-ajutorare şi altele asemenea. După o anumită perioadă variabilă de timp (trebuie avut în vedere că acolo timpul nu există ci este o caracteristică a încarnării) spiritul se dezbară de corpul astral şi ajunge în zona mentală. Aici, dacă spiritul a fost în zona întunecată, începe să devină inconştient. Adică, cu cât ne apropiem mai mult de Dumnezeu, dacă merităm Îl simim, dacă nu, dormim. Dacă spiritul este din zona albă, atunci el stă o perioadă în această zonă, mai “curată” în care spiritele rele nu mai sunt active. Iar perioada de timp cât “staţionează” spiritul aici este şi în funcţie de cât de tare şi-a dezvorlat în timpul încarnării, corpul mental. Dar este obligatoriu să ajungă toate. Dumnezeu ne atrage pe toţi la El, căci toi suntem copii Lui, şi răi şi buni. Din păcate unii sunt mai ignoranţi. De aceea nu sunt de accord cu ce propovădiueşte creştinismul cu privire la faptul că diavolul trebuie urât. Nimeni nu trebuie urât. A urâ este un sentiment diavolesc şi nu dumnezeiesc. După o perioadă variabilă de timp, spiritul se dezbracă şi de corpul mental şi ajunge în zona cauzală. După această zonă, unde va sta iar o perioadă variabilă de timp şi în care spiritul va fi sau nu treaz, percepând din ce în ce mai bine Iubirea Necondiţionată a lui Dumnezeu, ( practic de pe aici începe Raiul, dar şi în zona mentală se percepe Pacea şi Iubirea lui Dumnezeu ) spiritul va ajuge la finalul “călătoriei” sale. Trebuie menţionat că şi în această zonă, unele spirite cor fi adormite, chiar mmai multe decât zona precedentă. Cu cât urci mai mult, cu atât spiritele care vor fi treze, conştiente, vor fi mai puţine, în funcţie de cum şi-au dezvoltat (sau au fost) aceste corpuri (cum şi-au ghidat viaţa, după ce principii) în viaţa respectivă. Adică, cu cât eşti mai ignorant în această viaţă, cu atât vei fi mai adormit în cealaltă, dar după ce vei sta suficient de mult pentru a-ţi fi plătite toate acţiunile pe care le-a determinat. Şi plata nu se face complet, dar îndeajuns. Revenind…
După zona cauzală, spiritul rămâne liber în Dumnezeu. Acolo este desăvârşirea. Dacă ai reuşit să ajungi acolo conştient, atunci eşti desăvârşit. Ne mai eşti obligat să te încarnezi, putând însă să o faci, dacă vei vrea să îndrumi oameni, populaţii către calea cea bună. Să te încarnezi ca Învăţător.
Cam ăsta este traseul pe care îl facem cu toţii de atâta vreme şi de atâtea ori.
Acum, la orientali, omul prin diverse învăături, în funcţie şi de nivelul lui de conştiinţă, poate să facă în aşa fel încât atunci când va trebui să plece din această viaţă, să treacă fulgerător prin aceste trepte, vămi (cum se spune în popor) şi să ajungă direct în Dumnezeu. Aceasta este desăvârsirea, atingerea Nirvanei, realizarea Sinelui, sau cum vreţi să o numiţi. Este de fapt o scurtătură la miloanele de încranări ce ar mai trebui făcute pentru a ajunge acolo. Acolo la Dumnezeu. Acolo de unde am plecat. Şi unde Dumnezeu, in iubirea Lui nemărginită, ne atrage pe toţi, aşa cu o colşcă îşi cheamă puii de fiecare dată. Toţi suntem fii lui Dumnezeu, doar unii o realizăm. Dar, cu răbdare, şi ignoranţa celor mulţi va trece, şi vor realiza şi ei acelaşi lucru. Şi noi am fost ignoranţi şi alţii au fost binevoitori cu noi. Este doar o treaptă ce trebuie urcată, fie că realizăm asta sau nu. Nu în viaţa asta, poate în următoarea. Nu în următoarea, poate în următoarea şi tot aşa. Dumnezeu are la dispoziţie eternitatea. Ne aşteaptă. De-abia atunci când vom ajunge acolo vom realiza cât de ignoranţi am fost să nu ne grăbim întoarcerea Acasă.

2 comentarii:

  1. Pana acum ceea ce am citit am inteles, dar ce este sinele?

    RăspundețiȘtergere
  2. Elena, sinele esti tu. esti "bucatica" din Dumnezeu, cea care este "dupa chipul si asemanarea Lui". este spiritul parte din Marele Spirit.
    multumesc pentru comentariu si pentru alte lamuriri iti stau la dispozitie.

    RăspundețiȘtergere