"Fiţi, dar, voi desăvârşiţi precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârşit este".


Matei 5:48

vineri, 29 iunie 2012

despre injuraturi

Am observat, mai nou un lucru la oameni. Dracuie. Dracuie cu orice ocazie. Daca face ceva, daca nu face ceva, dracuie pe celalalt, se dracuie pe sine, dracuie copiii lui, dracuie vremea, dracuie orice. De multe ori nu mai pot suporta sa aud atatea dracuieli si le atrag atentia. “Daca spui asa ce se intampla? Nu poti evita acest cuvant?”. “Crezi ca se rezolva ceva sau altfel daca pur si simplu dracui?”.
Dar, ce este de fapt acesta dracuiala si de ce o face atat de multa lume si atat de des?
Ei, ce am sa spun este mai greu de crezut pentru cea mai mare parte din populatie.
Dracuiala este de fapt o invocare a aceluia pe care o face cel ce dracuie. Invocarea inseamna chemare. Asadar, dracuind, chemi acea entitate in jurul tau. Iti dracui copiii, atunci ei vor fi ai lui.  Ii dai lui, ii donezi lui, ii daruiesti lui. Si atunci te mai miri ca te bat sau te injura proprii tai copii. Ce se intampla daca chemi acea entitate malefica in jurul tau? Simplu. Usor, usor, va pune stapanire pe viata ta. Si apoi te miri de ce iti merge prost in viata. Si de ce toti “au ceva” cu tine.
Sta ce sta pe langa tine, un pic la inceput apoi, din ce in ce mai mult. Ii place si tot el te imboldeste sa mai dracui in continuare asa incat sa mai stea pe langa tine. Si stand pe langa tine, el te face in continuare sa il invoci si tot asa un cerc vicios se face pana cand va acapara viata aceluia. Si uite asa viata se va schimba. Apoi, intr-o viata viitoare acela se va naste cu o entitate malefica pe langa el (asta daca nu scapa de ea pana la moarte). Si se gandeste si nu stie de ce are o viata trista si depresiva.
Uite asa se poate schimba viata in rau a unei persoane de la simpla pronuntie a unor cuvinte ce nu trebuiesc nici macar gandite.
Parintele Arsenie Boca spunea: “Oamenii se roaga de Dumnezeu sa le schimbe viata in bine iar Dumnezeu se roaga de oameni sa isi schimbe comportamentul”. Despre asta vorbim!    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu