"Fiţi, dar, voi desăvârşiţi precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârşit este".


Matei 5:48

duminică, 17 octombrie 2010

“binele şi răul”

Am înţeles în sfârşit despre ce este vorba cu “binele şi răul”. Să vă spun şi vouă…
La nivelul lui Dumnezeu Creatorul, nu există nici bine nici rău. Există numai acţiune. Atât.  La un nivel inferior Lui, există dualitate, dar nu ca de genul “bine şi rău”. Teoretic poate exista, dar practic, nu. De ce? Păi, la nivelul lui Isus, răul există, ca fiind un opus a ceea ce reprezintă El, dar nu-L poate afecta. La nivel de planeta Pământ răul există (şi se pare că există din plin) şi poate afecta oamenii.
Ca răul să existe, trebuie ca Dumnezeu Creatorul să fi permis acest lucru. Căci dacă El nu emite ideea, nu poate exista nimic. Am spus-o şi mai devreme, nu poate fi inventată maşina dacă Dumnezeu nu a emis în univers ideea de maşină, aşa încât să existe o matrice de maşină în eter. Orice este pe Pământ este şi în ceruri! Şi orişice este în ceruri, nu există decât dacă Dumnezeu permite asta. Decât dacă Dumnezeu emite acea idee. Nu se poate altfel! Acum, de c ear emite Creatorul a tot ce există, ideea de “rău”? Asta nu reuşeam să înţeleg...
Răul” este necesar în evoluţie. În evoluţia “grosolană” pe care o facem noi pe această planetă. Să putem trece de un anumit nivel. Sa putem transcede conştiinţa duală. Asta este o etapă importantă a evoluţiei spiritului. Un examen foarte greu pe care noi, cei încarnaţi pe Pământ trebuie şi am fost de acord să îl susţinem! După ce vom transcede conştiinţa duală (după calenarul maiaş, după  decembrie 2012) ne vom încarna pe altă planetă (sau chiar tot aici, căci şi Pământul se pregăteşte pentru 2012) unde nu va mai exista răul. Nu vom mai percepe răul. Totul va fi făcut din iubire şi prin iubire. Părintele Cleopa spunea că liberal arbitru înseamnă de fapt refuzarea răului. Căci iubirea este calea Adevărului. Este calea de urmat. Nu trebuie decât să refuzi, să nu permiţi, să nu accepţi răul. Dacă poţi face asta şi dacă vrei să faci asta, atunci eşti pe calea cea bună. Nu trebuie să faci nimic ci numai să refuzi răul. Atât. Te vei plasa automat pe calea binelui.
 Se spunea în evanghelia după Lucifer că răul nu există. Că problema este mintea duală a omului. Aici sunt două probleme. Prima, se spune că cel mai mare câştig al diavolului este să te facă să crezi că el nu există, de fapt. Ba da, diavoli există. Dar, nu te pot aborda decât dacă esti “abordabil”. Dacă eşti vulnerabil. Dacă frecvenţa ta de vibraţie seamană cu a lui. De fapt tu atragi aceste lucruri. Aşa că, revenim la ceea ce spune parintele Cleopa.  A doua problemă este că întradevăr, conştiinţa noastră duală este o mare problemă. Trebuie să reuşim să renunţăm la ea. Oricum va veni vremea când va fi obligatoriu! Aşa că...
Aşadar, dacă refuzăm răul, suntem automat pe calea cea bună. Stă numai în puterea noastră.
Închipuiţi-vă că pe o planetă sunt numai oameni evoluaţi spiritual. Numai sfinţi. Ce rost ar mai avea răul? Căci el nu se „prinde decât dacă i se dă voie. De la un anumit nivel, răul nu te mai afectează. Şi atunci, de ce ar mai exista? Răul există numai pentru anumite stadii de evoluţie. Asta nu reuşeam să înţeleg!
Aştept cu nerăbdare ziua când nu vom mai fi “dualişti”!     

6 comentarii:

  1. ca raspuns la articolul tau cu 2012 am sa te rog sa citesti articolul asta scis de Pavel Corut: http://nemuritor.blogspot.com/1999/01/apocalipsa-2012-este-o-actiune-de.html

    astept un raspuns

    RăspundețiȘtergere
  2. nici eu nu cred ca va fi o apocalipsa in 2012. apocalipsa este in fiecare. Pavel Corut este un om foarte destept, dar care, din pacate, incearca sa explice TOTUL prin stiinta. aici, la nivel de credinta este nevoie de FEELING. ori, mie mi se pare ca asta ii lipseste. si mai este ceva:este adeptul(ca si david icke)teoriei conspiratiei. chiar daca este bine, chiar foarte bine documentat, si multe lucruri "se leaga".
    mie mi se pare mult, mult mai important evolutia spirituala a fiecaruia. caci, asta duce inevitabil la o lume mai buna. "fii tu schimbarea pe care o vrei in lume". iti suna cunoscut?

    RăspundețiȘtergere
  3. Rezumatul a ceea ce scrii este ca dintr-o lume cu rai si buni ne vom transforma intr-o lume doar cu buni. Evident ca nu sunt de acord pentru ca si raul are valoarea sa. Binele nu este bine decat in prezenta raului si odata ce raul dispare binele devine desuet. Nu poate exista doar bine. La acest aspect s-au gandit de mult filozofii lumii si l-au denumit paradoxul raiului. Daca in Paradis totul este bine, frumos, toata lumea este politicoasa, dornica de bine apare plictisul. Cine ar vrea sa traiasca intr-o lume fara distractie? Dar distractia presupune rau. Daca vrei sa razi razi pentru ca unuia i se intampla ceva comic, iar acel "unuia" percepe "comic-ul" tau ca rau pentru el. Prin urmare daca ai concepe o viata fara cateva "picaturi" de rau ar deveni aproape o viata asemanatoare unei moluste care nu este constienta de sine si doar functioneaza.

    RăspundețiȘtergere
  4. :)incerc sa explic o lume nonduala prin dualitate. treci dincolo de denumirea de "bine"

    RăspundețiȘtergere
  5. Vorbeam zilele trecute cu un tinar si o tinara care asista la discutie, amindoi din media video. Am ajuns sa ma intrebe daca eu cred in Dumnezeu si le-am sps ca da dar acel Dumnezeu este altfel pentru mine, eu altfel decit in religie il percep. Este ceva necunoscut si ce detine puterea absoluta poate chiar creatorul si accept ca ma impac cu multe puncte din Biblie. Atunci m-a intrebat daca eu cred in rau respectiv in Diavol, si le-am raspuns ca nu categoric. Le spuneam la amindoi despre moroi si strigoi ca de aici plecaram in discutia noastra de fapt ca eu nu cred absolut deloc, tot oamenii locului sunt cei care fac farse celorlalti crezind in povestile lor. Ca daca trebuie sa-ti fie frica de cineva pe pamint este numai de Dumnezeu ca in rest altcineva nu exista. Atunci m-a intrebat ca daca accept pe Dumnezeue de ce nu accept ca exista si Diavolul respectiv Binele si Raul. Eu accept numai binele si raul il resping ca de fapt nu cred ca exista. Nu stiam ce sa le mai raspund. Acum stiu. Totul este in functie de nivelul constiintei la care se afla. Multumesc pentru luminare.Pe curind!
    Eugen CRISTEA

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca este vorba de aprobare atunci s-ar putea sa ma vedeti si acest fericit caz poate intrati pe messul tipografiei: cu ID-ul tslobozia in aceasta seara sau dimineata sa va transit ceva important daca va mai intereseaza.
    Cu stima,
    Eugen CRISTEA

    RăspundețiȘtergere