"Fiţi, dar, voi desăvârşiţi precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârşit este".


Matei 5:48

vineri, 17 decembrie 2010

Geneza

Am găsit într-o carte interpretarea Genezei. Absolut remarcabilă. Am să o scriu cuvânt cu cuvânt, să nu greşesc ceva.  Aşadar...
„Geneza este profund simbolică; o interpretare ad-literam nu permite întelegerea ei…
<Arborele vieţii> este corpul uman. Sistemul cerebrospinal seamană cu un arbore răsturant, părul omului fiind rădăcinile, iar nervii aferenţi, ramurile. <Copacul> sistemului nervos, produce din abundenţă fructe delicioase- cele ale vederii, ale auzului, mirosului, gustului, pipăitului- de care omul se poate bucura fără nicio teamă. Dar, experienţa sexuală- cea a <mărului> care se găseşte în centrul acestui corp (în mijlocul acestei grădini) – îi este interzisă dacă nu poate controla această energie.
Şarpele  reprezintă energia sistemului cerebrospinal (Kundalini) încolăcită în jurul ei înşişi, care stimulează centrii energetici situaţi de-alungul măduvei spinării. <Adam>este raţiunea, <Eva>- sentimentul. Când afectivitatea (emoţia) sau conştiinţa Evei, inerentă fiecărei fiinţe umane, este dominată de impulsul sexual, raţiunea fiinţei sau Adam sucombă.
Dumnezeu a creat fiinţa umană materializând corpurile bărbatului şi ale femeii prin forţa Voinţei Sale. El le-a dat puterea de a se reproduce în aceeaşi manieră divină sau <imaculată>. Întrucât până atunci îşi limitase puterea creatoare la regnul animal care era condus de instinct şi lipsit de inteligenţă, Dumnezeu a creat primele corpuri umane, numite symbolic Adam şi Eva. Acestora, pentru a avea o evoluţie accelerată, El le-a transferat esenţa sa divină. Raţiunea predomină la Adam, iar la femeie - Eva – sentimentul. Aceasta este expresia dualităţii ce impregnează întreaga lume fenomenală. Raţiunea şi sentimentul rămân în comuniune şi fericire atât timp cât nu este coruptă de impulsurile animalice.
Atfel, corpul uman nu este rezultatul evoluţiei care începe de la regnul animal; crearea lui a necesitat un act special din partea lui Dumnezeu. Formele animalce erau prea grosiere pentru ca divinitatea să se poată revela în ele; omul a fost dotat în mod unic cu centrii energetici de emisie – recepţie situaţi în plan subtil la nivelul coloanei vertebrale şi ale creierului, dintre care <lotusul cu 1000 de petale>, din zona creştetului capului, permite fiinţei umane să intre în comuniune cu Divinul.
Dumnezeu sau Conştiinţa Divină prezentă în primul cuplu i-a sfătuit să guste din toate bucuriile umane, cu excepţia uneia singure: senzaţiile sexuale. Acestea erau interzise de teamă ca umanitatea, care nu ştia să controleze această energie, să nu se împotmolească în trăiri sexuale animalice….
Cunoaşterea <binelui şi a răului> promisă Evei de către şarpe, este cea a experienţelor duale, polar opuse…” 

2 comentarii:

  1. intr-adevar impresionant! tin sa-ti spun de cateva zile,k am terminat de citit cartea ta. nush daca ai citit in mine "framantarile" tale de la o varsta mai mica sau a fost pura coincidenta k ai ales sa mi-o oferi, insa iti spun sigur k la sfarsitul cartii am simtit o liniste ciudata si o multumire pt k exista cineva care cunoaste aceleasi simtiri prin care trec si eu(de cam multi ani) si care, prin eforturile sale de a cunoaste Adevarul, ma ajuta si pe mine(printre multi alti, sper)sa ma adaptez acestei lumi, in care simt k nu imi gasesc locul.deci, iti multumesc!sunt atatea lucruri care imi raman neclare, atatea intrebari si atatea opinii contradictorii pe care le gasesc in diferite surse incat ametesc pur si simplu.dar cum ai spus si tu: "o sa simti in sufletul tau care sunt lucrurile care iti vorbesc despre adevar" si ma incred in asta.nu-mi ramane decat sa caut in continuare raspunsuri la intrebarile mele si sa tin aproape de acest blog, in speranta k ma vei orinta pe cat se poate! sarbatori fericite alaturi de cei dragi iti doresc!Cami

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc pentru aprecieri:). sa stii ca nimic nu este intamplator! din moment ce a ajuns cartea la tine, inseamna ca asa trebuia sa se intample. linistea nu este "ciudata". este acea liniste, acea pace interioara pe care ar tebui sa o avem toti. ma bucur ca ai experimentat asa ceva si iti doresc sa ai liniste interioara restul vietii tale! daca crezi ca te mai pot ajuta, nu ezita sa ma contactezi nu numai pe blog.
    sarbatori fericite sa ai!

    RăspundețiȘtergere