"Fiţi, dar, voi desăvârşiţi precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârşit este".


Matei 5:48

duminică, 5 decembrie 2010

Energia...

Energia…suntem energie mâncăm energie, respirăm energie... să mă explic.
Aşa cum am mai spus, în 2007, o universitate de prin Suedia parcă, a fotografiat elecronul. Şi, culmea, este format din nişte unde! Electronul este energie, aşadar. La scară mai mică, quarci, gluoni, chiar bosoni, este evident numai energie. Mă uitam, la un moment dat la un reportaj pe Discovery şi spuneau cei de acolo că, din ciocnirea protonilor, sau a unui proton cu un elecron (nu are importanţă ce particule) au rezultat nu stiu câte particule minuscule, de ordinul sutelor, şi nu reuşesc să le clasifice. Evident, căci de la un anumit nivel, alea nu mai sunt particule in adevăratul sens al cuvântului, ci sunt “bucăţi” de energie. S-a ajuns cu tehnolgia la aşa nivel încât se poate măsura înseşi cuante de energie. So, energia nu este “bătută în cuie”. Ea se împrăştie cum vrea ea în timpul unei ciocniri. Sper că m-am făcut înţeles. Revenind…
 Având în vedere că noi suntem alcătuiţi din corp fizic(şi altele), corpul fizic este alcătuit din organe, organele sunt alcătuite din ţesuturi, ţesuturile sunt alcătuite din celule, celulele sunt alcătuite din organite celulare, organitele (ribozomi, lizozomi, citoplasmă, nucleu ş.a.) sunt alcătuite din proteine, lipide, glucide şi variante „amestecate, acestea, la rândul lor sunt alcătuite din atomi de carbon, oxigen, azot, sulf, hidrogen, fosfor şi altele, iar atomii sunt alcătuiţi la rândul lor din protoni, neutroni şi electroni, mai jos de atât este numai şi numai energie. Practic, la nivel macroscopic suntem materie iar la nivel microscopic suntem energie. Acum, acest raţionament este valabil şi pentru mâncarea noastră cea de toate zilele, fie ea legumă, fie carne. Deci, practic, noi, la nivel microscopic suntem energie şi tot la nivel microscopic mâncăm energie!
Acum, ce determină oare transformarea asta din energie în materie, în acelaşi corp? Fizicienii au realizat că noi, corpurile fizice (fără să admită existenţa altor corpuri eterice) nu suntem chiar suma atomilor din care suntem noi alcătuiţi. Şi până la urmă ce determină legarea tuturor acestor atomi şi practic energii, aşa încât să determine un om, o existenţă?  Ei caută în prezent exitenţa a ceea ce se numeşte “bosonul Higgs”, ceea ce leagă acesti atomi, molecule, cum vreţi, şi îi ţine împreună.
De fapt ceea ce ţine aceste molecule împreună este Conştiinţa, iar determinarea de la energie la materie este făcută de vibraţie. Prin “simpla” schimbare a vibraţiei (crescând-o sau scăzând-o) energia se poate transforma in materie şi viceversa. Astfel, crescând vibratia atomilor, moleculelor, materia (corpul) se tranformă în energie, iar scăzând vibratia energiei, dimpotrivă energia devine materie. O vibraţie mai scăzută determină materie, o vibraţie crescută, determină energie (şi o şi caracterizează!). simple as that!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu