"Fiţi, dar, voi desăvârşiţi precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârşit este".


Matei 5:48

duminică, 8 mai 2011

Superficialitatea..

Mă uimeşte de fiecare dată superficialitatea oamenilor. Astăzi stăteam cu cineva la o masă, undeva la un restaurant şi priveam lumea ce se perinda pe acolo. Atunci am realizat superficialitatea oamenilor.
Oamenii vor să pară ceea ce nu sunt. Oamenii se îngrjesc de exterior. Oamenii vor aparenţe. Ei sunt aparenţi. Şi culmea atunci când sunt dezamăgiţi de aparenţe, tot ei strigă în gura mare că sunt dezamăgiţi de ceilalţi. Nu se uită, aşadar, în “grădina” proprie…
mai întâi să îţi vezi bârna din ochiul tău...” spunea Cineva.
Din păcate nu ne aducem aminte de ceea ce ne-am propus atunci când ne încarnăm. În acest fel ne-ar fi fost infinit mai uşor! Dar, este parte din procesul evoluţiei...
Pe oameni ar trebui să-i intereseze interiorul. Oamenii ar trebui sa încerce măcar să pară ceea ce sunt ei cu adevărat. Oamenii ar trebui să fie autentici. Să fie adevăraţi. Şi cu toate că nu ne aducem aminte ceea ce ne-am propus la încarnare, ar trebui să facem eforturi în această privinţă. Să încercăm sa ne aducem aminte menirea noastră. Sau să încercăm să deducem asta.
Prin faptul că pun pe primul plan exteriorul lor şi nu interiorul, aşa cum ar trebui de fapt,  oamenii se păcălesc. Şi mai apoi sunt trişti. De ce? Pentru că satisfacţia materială este repede trecătoare. Dar satisfacţia sufletului este îndelungă, căci ea îţi oferă bucuria trăirii, existenţei tale eterne. Căci ceea ce faci şi îţi aduce entuziasm, bucurie, fericire este dictat de Sinele superior. Iar ceea ce faci înspre supărare, tristeţe, neplăcere nu este dictat de Sinele tău superior şi atunci nu mergi în direcţia bună. Şi de aceea, ceea ce îţi aduce bucurii permanente trebuie făcut iar nu ceea ce îţi aduce bucurii efemere! Iar bucuriile permanente vin numai şi numai dacă “lucrezi” pentru interiorul tău şi nu pentru exterior. Pentru sufletul tău şi nu pentru aparenţe. Pentru spiritul tău şi nu pentru hainele cu care te îmbraci. Căci în final trupul tău va putrezi şi vei rămâne numai tu, spirit şi ceea ce ai învăţat în această viaţă. Şi la final la ce îţi va fi folosit toată această  falsitate şi chinuială a ta?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu