"Fiţi, dar, voi desăvârşiţi precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârşit este".


Matei 5:48

vineri, 29 aprilie 2011

Ego şi sex

Azi vreau să vorbesc despre problemele omenirii. Problemele faţă de care, dacă s-ar lua atitudine de îndreptare, am avea o lume mult mai bună. De fapt lumea în care sperăm să trăim cu toţii.
Există două probleme ale omenirii după cum spunea Aivanhov. Personalitatea sau ego-ul şi sexualitatea. Aceste două probleme, dacă sunt stăpânite de individ poate atinge eliberarea. Sau măcar începe să se ducă spre spiritualizare. Cum?
Prima, ego-ul sau personalitatea, este cea care te face să fi mândru. A fi mândru este un lucru dăunător pentru spiritul tău. Spiritul omului, care la bază are Lumina, este un spirit smerit.  căci vine de la Dumnezeu iar Dumnezeu şi ego-ul sunt incompatibile. vă daţi seama cum ar fi dacă Dumnezeu ar avea ego? cred că nu am exista, de fapt. Ego-ul împiedică evoluţia spirituală. Ego-ul împiedică adevărata viaţă. Ego-ul te limitează. Din cauza lui nu eşti smerit. Am mai spus-o şi o repet: Dumnezeu a făcut tot universul şi nu este mândru, tu de ce ai fi? Pentru că ai construit o casă? Sau pentru că ai o maşină mai “şmecheră”? Toate astea sunt numai la nivel de o viaţă. Ia încearcă să îţi revizuieşti toate vieţile de până acum! Ia încearcă să vezi care este rolul tău în existenţa asta universală! Ia încearcă să vezi locul tău în univers. Sau cât şi ce reprezinţi tu în acest univers. Şi apoi vezi dacă mai vreun motiv ca să fii mândru...
Până şi Biblia încearcă, prin limbajul ei, să ne facă sa ne punem întrebări cu privire la ego-ul nostru. Încearcă să ne facă să ne umilim, să ne smerim. Acum, unii ar spune, vai eu să mă umilesc..Eu spun că din cauza orgoliului, din cauza ego-ului, spune asta! Şi cu cât ego-ul e mai mare cu atât ţi se pare o prostie mai mare! 
Sunt atât de multe argumente...
A doua problemă a omenirii este sexualitatea. Poate par vreun domatic (şi nu este nici pe departe aşa) dar sexul a stricat omenirea. A stricat ce este bun în oameni. Geneza din Biblie este de fapt despre sex. Greu de crezut, într-adevăr! De fapt cunoasterea binelui şi a răului, muşcarea mărului de catre Adam si Eva, se referă tot la sex. Pomul care este în mijocul grădinii este sistemul nervos central iar mărul este chakra sexualităţii. Atunci când au experimentat aşa ceva, oamenii nu erau capabili ( ca şi acum ) de manageriarea energiei sexuale ce se degajă din acest act. Adam şi Eva este raţiunea, respectiv simţirea. Atunci când Eva este “pe cai” raţiunea sucombă iar când raţiunea este primordială, simţirea este pe planul secundar.
Tot ce este bazat pe sex nu durează mult timp. Dispare repede. Căci nu are o bază stabilă. Vedeţi şi voi că cei ce au o relaţie bazată pe sex nu durează. De fapt durează foarte puţin. Urmăriţi treaba asta şi veţi vedea că am dreptate...Poate continenţa ar rezolva problema...Înca nu ştiu..
Dacă oamenii ar încerca măcar să renunţe la aceste două probleme majore ale vieţii lor şi mai mult, dacă ar reuşi, viaţa noastră s-ar transforma într-un chip greu de imaginat. În bine, bine-nţeles. Cred că lumea ce va veni după 2012, va fi lipsită de aceste două componente umane. Nu în totalitate, dar într-un procent zdrobitor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu