"Fiţi, dar, voi desăvârşiţi precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârşit este".


Matei 5:48

sâmbătă, 19 noiembrie 2011

despre constiinta.

Răspunsul la o întrebare ce mă frământa de mai mult timp,   l-am  găsit la cineva mai luminat decât mine.
Mă interesa cum se poate face să ridici nivelul de conştiinţă al unui om, căci mi-ar plăcea să pot determina creşterea evoluţiei spirituale la oameni, sau să o influenţez (asta cu determinatul sună a orgoliu, nu?). Pentru că evoluând spiritual începi să vezi adevărata viaţă. Şi pentru că merită. Am întrebat în dreapta şi în stânga, dar nu am aflat răspunsul. Mi se ofereau răspunsuri, dar nu mi se potriveau. Nu înseamnă că acele răspunsuri nu erau bune, ci pur şi simplu nu le-am putut asimila la momentul respectiv. Şi nici la momentul acesta. Poate vreodată...cine ştie...
Am fost la un seminar unde era invitat remarcabilul profesor universitar Constantin Dulcan, autorul celebrei “Inteligenţa materiei”, şi l-am întrebat acelaş lucru. Mi-a dat un răspuns la care nu mă aşteptam dar pe care l-am apreciat foarte mult.  “mi-am pus şi eu această problemă de multe ori” mi-a răspuns “şi nu i-am aflat răspunsul”. Răspuns sincer, şi e mare lucru să recunoşti că nu ştii în faţa unui număr mare de oameni. Trebuie să ai o calitate superioară.
La un moment dat am ajuns la o iniţiere de Inforeiki, şi cea care m-a iniţiat mi-a oferit răspunsul: nu poţi creşte nivelul conştiinţei individuale. Singurul lucru pe care îl poţi face este să ajuţi la creşterea egregorului. Crescând egregorul, sau conştiinţa colectivă, poţi ajuta şi pe alţii să crească. Fiecare adunare de oameni cu anumite caracteristici are un egregor. O familie are un egregor, o ţară are un egregor. Ştiţi că românii sunt recunoscuţi peste tot. A, ăsta e român! Nu-i aşa?
Aşadar, prin preocupările noastre spirituale determinăm uşor, uşor, un nivel ridicat al egregorului ţării noastre ce va determina, la un moment dat, creşterea nivelului spiritual al altor oameni din România. Din păcate, la nivel individual nu se poate creşte conştiinţa din exterior (dacă pot spune aşa). Adică, nu pot ajuta pe cineva anume să crească spiritual. Căci o conştiinţă dacă este joasă, nu poate concepe ca aceste lucruri ca fiind demne de luat în seamă. Şi atunci nu ai cum să convingi o conştiinţă joasă să citească o carte ce merită citită sau să participe la o iniţiere.
Doar prin preocupări spirituale putem ajuta pe ceilalţi care sunt mai tineri decât noi sau au fost mai leneşi în vieţile lor. Aşa încât să trăiască şi ei adevărata viaţă!

3 comentarii:

  1. Iti multumesc Mihai pentru scrierile tale minunate si sincer imi lipsesc serile de discutii.Am pierdut nr. tau de tel ,daca poti trimitemil pe email:pricopmihai@rocketmail.com

    RăspundețiȘtergere
  2. în realitatea pe care noi o percepem în lumea fizică cu cimţurile imediate ale corpului fizic şi trecându-le prin filtrul conştienţei adevărul are multe faţete. nu ştiu dacă e cineva pe lumea asta care să îţi dea un răspuns pe care să îl asimilezi ca ADEVĂR. dar sunt persoane care îţi pot arăta că oricât de "mare" ar fi procentul de conştiinţă carte se exprimă prin intermediul corpului fizic, direct, în realitate, sunt procese naturale şi fireşti din "cuvântul iniţial" al creatorului care ne conduce inextricabil într-o anumită direcţie. chiar şi atunci când noi procesăm datele primite şi spunem că ne coborâm vibraţia, totul e un joc de şah al cărei anvergură nu o putem decâz intui parţial. şi în acest joc, frecvenţa fiecăruia, egregorii, fiinţele de lumină care ajută, maeştrii, iluminaţii, toţi se apleacă sub forţa iubirii care modelează tot.
    e greu să găseşti o ancoră perfectă pentru un sistem de referinţe într-un sistem al cărei necunoscute sunt atât de multe. dar în acelaşi timp trebuie să ştii că totul e bine aşa cum e pentru că e un proces de evoluţie pe care noi, când am avut conştiinţa deschisă (ceea ce apropos nu prea e permis 100% în fizic tocmai datorită implicaţiilor pe care acest fapt le-ar avea asupra evoluţiei tale personale, valabil pentru fiecare) am ales să contribuim la acest proces. să fim purtători ai luminii pentru a ajuta, fiecare raportat la nivelul lui de evoluţie, a face o lucrarea minunată, infintă, de structurare a lumilor, de evoluţie, de viaţă.
    că poţi fi declanşator pentru unii şi să încerci (proces în care învaţă şi unii şi alţii) asta e alegerea fiecăruia. dacă simţi, dacă ai ajuns la concluzia că aşa trebuie făcut atunci e neapărat să îţi asculţi vocea interioară, indiferent de rezultate. pentru că în viaţă suntem realmente cocreatori ai realităţii şi prin ceea ce facem aducem mica noastră contribuţie la minunatul puzzle pe care îl desenăm în timp ce trăim.
    şi ţinta e acolo "sus", cu toţii simţim o irezistibilă atracţie încolo, altceva nu există. :)
    munay!

    RăspundețiȘtergere
  3. multumesc pentru comentariu Flipi.
    Namaste!

    RăspundețiȘtergere