"Fiţi, dar, voi desăvârşiţi precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârşit este".


Matei 5:48

miercuri, 16 mai 2012

ACELASI DUMNEZEU






Asa cum am scris mai inainte in “Actul creatiei”, la inceputuri Dumnezeu  sau Constiinta suprema a ales sa manifeste o parte din El. Manifestarea Lui a fost in mod obligatoriu duala. Forma de unda este intotdeauna duala. Cand Dumnezeu a ales sa devina manifest a creat dualitatea. Ei, acum ajung la ceea ce voiam sa spun. ..
Crestinismul se refera la Dumnezeu manifest. El, crestinismul, se refera la dualitate. El, crestinismul ia in calcul dualitatea. In crestinism este evidentiata lupta dintre bine si rau, o lupta care dureaza de mult spre o finalitate in Apocalipsa. In majoritate, oamenii crestini sunt duali si dogmatici. Asta nu este o critica ci o constatare. Cine sunt eu sa critic?
La un moment dat, dualitatea se va finaliza in non-dualitate prin castigarea binelui in lupta dintre bine si rau. Iisus ne spune ca trebuie sa ne mantuim. Chiar in Biblie ni se spunem sa “fiti desavarsiti precum Tatal vostru desavarsit este”(Matei 5:8). Dar ce inseamna “sa ne mantuim”? Ce inseamna “sa fim desavarsiti”?  Ma gandesc ca asta ar fi finalitatea in viata unui om. Mantuirea, nu? Si atunci, ce inseamna asta?
Parte din religiile indiene se refera la Dumnezeul non –dual.  Evident ca este Acelasi Dummnezeu (oricare ar fi denumirea Lui), dar asa cum am aratat mai devreme El are doua parti(daca pot spune asa): o parte duala, manifesta si o parte non-duala, nemanifesta. Ei, crestinii iau “in calcul” pe Dumnezeu Manifest iar indienii se refera la Cel nemanifest. La CEL CE EXISTA.
Evident ca este vorba de ACELASI DUMNEZEU! Pentru indieni, finalitatea este in Realizarea Sinelui. Dar oare ce este Realizarea Sinelui?
Daca toate religiile importante, mari adica, se refera la acelasi Dumnezeu, oare nu se refera si la aceeasi finalitate?
Mantuirea inseamna de fapt acelasi lucru cu Realizarea Sinelui. Adica, sa te indumnezeiesti. Sa experimentezi in mod constient pe Dumnezeu. In fiecare clipa a ta de traire sa faci voia lui Dumnezeu. Dumnezeu sa vorbeasca prin tine si nu tu. Dumnezeu sa se manifeste prin tine si nu tu. Dumnezeu care este atat in exteriorul tau cat si in interiorul tau. Scanteia divina din tine sa devina manifesta.
Desavarsirea, asa cum scrie in Tripura Rahasya, consta in “intelegerea Sinelui ca fiind deosebit de non-Sine”.
Asadar, religiile propavaduiesc pe acelasi Dumnezeu, indiferent cum este numit El si nu inteleg de ce nu se accepta una pe alta, iar finaliatatea este aceeasi indiferent de cum este numita. Calea de parcurgere in punctual final este diferita, atata tot. Ar trebui sa fie o armonie intre religii si intre adeptii ei. Caci toate spun acelasi lucru. Cum ca TREBUIE sa ne intoarcem Acasa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu